Newsletter
Podaj nam swój e-mail, aby otrzymywać od Centrum Amis informacje o nowościach i promocjach.

Sklep zielarski

Jeśli się zgadzasz zatwierdź formularz
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Artykuły
Znaczenie wody dla zdrowia.

Napiszę wam o ważnej, często lekceważonej rzeczy, o konieczności picia wody. Człowiek nie różni się tak bardzo od zwierząt i tak jak one potrzebuje do życia wody. A widział ktoś aby jakieś zwierze piło np. Cole. Większość ludzi pijąc różne napoje, uważa że pije wodę ... Nie prawda! Aby wydostać wodę, która jest niezbędna, z substancji którą pijemy, organizm zużywa mnóstwo energii. A pozostałe składniki ?

NoScar

NoScar®. Na blizny

Miło nam poinformować, że krem NoScar na blizny, został laureatem nagrody Produkt Roku 2017 w kategorii „Preparaty na blizny”.

noscar blizny 

Witamina C, jaka i dlaczego?

Kwas L-askorbinowy, czyli witamina C, to organiczny związek chemiczny należący do grupy alkoholi polihydroksylowych, niezbędny do funkcjonowania organizmów żywych, regulujący bardzo wiele funkcji biologicznych. Organizm człowieka, ze względu na brak enzymu oksydazy L-gulonolaktonowej, sam nie wytwarza witaminy C, przez co w całości musi być ona dostarczana wraz z dietą, aby utrzymać prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Kwas askorbinowy po raz pierwszy wyizolowany i oczyszczony został z papryki w 1933 roku, za co węgierski uczony Albert Szent-Györgyi otrzymał nagrodę Nobla w dziedzinie medycyny i fizjologii cztery lata później.

 witamina c skarby gai

Od tego czasu wykryto kwas L-askorbinowy, będący naturalnie występującą formą witaminy C w wielu surowych owocach i warzywach. Szczególnie bogate w nią są melony, owoce cytrusowe i ich soki, takie pomarańcze czy grejpfruty; guawa, mango, kiwi, papaja, ananas, truskawki, maliny, żurawina, a także pomidory i sok z nich. Spośród warzyw dużo witaminy C zawierają kapusta, brokuły, brukselka, kalafior, czerwona i zielona papryka, jarmuż, szpinak i inne liściaste zielone warzywa. Mimo obecności witaminy c w wielu warzywach i owocach, posiłki z nich przygotowane mogę bardzo często nie zawierać kwasu L-askorbinowego, ponieważ jest to związek bardzo nietrwały. Łatwo ulega rozpadowi pod wpływem wielu czynników, między innymi tlenu, podwyższonej temperatury i światła. Podobnie jak cholesterol, nie występuje w żadnych produktach odzwierzęcych.

 

Kilka niesamowitych właściwości borówek, o których nie wiedzialeś

Borówka brusznica, to owoc, który stosuje stosuje w medycynie europejskiej od średniowiecza. W przeszłości używano ją do leczenia między innymi takich dolegliwości, jak kamienie nerkowe oraz dur brzuszny. Podczas II wojny światowej, brytyjscy piloci jedli borówki w formie dżemu, po to by poprawić widzenie w ciemności. Nowe badania na temat borówek, potwierdzają tezę, że ich regularne jedzenie poprawia wzrok, oraz przynosi wiele innych korzyści.

BIO dlaczego ?

Produkty bio – dlaczego są lepsze od zwykłych?

Po przeczytaniu tego artykułu dowiesz się, dlaczego produkty bio są znacznie lepszym rozwiązaniem niż te, które uprawia się w intensywny sposób.

BIO

 

Błonnik witalny - co to jest?

Błonnik witalny

Ostatnio bardzo dużo pisze się o błonniku witalnym. Błonnik witalny to nic innego jak mieszanina nasion babki płesznik z babką jajowatą. Może stanowić ona alternatywę, dla błonników w proszku lub zapakowanych w kapsułki.



Płatności elektroniczne

Podmiotem świadczącym obsługę płatności online jest Blue Media S.A

Podmiotem świadczącym obsługę płatności online jest Blue Media S.A

 

Darmowa dostawa

darmowa dostawa suplementow doety

Darmowa dostawa (Paczkomaty InPost) już od 199,00 zł.
Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl